Jubeljende Jubilea Dei in Makkum

In bedrijf
Afbeelding

MAKKUM- Hoe bijzonder is het dat er zoveel jubilerende winkels in het centrum van Makkum zijn. De beide Hofleveranciers en familiebedrijven Rinia Fietsen en Hoeksema Kapper hebben de winkel al 130 jaar open.

\n

Rinia Fietsen mag zich zelfs de oudste fietsenwinkel van Nederland noemen. Al vier generaties lang bestieren de families de fietsenwinkel en de kapperswinkel op hetzelfde plekje. Bij Hoeksema stap je zo terug in de tijd, terwijl de fietsenwinkel compleet modern is.

Café Restaurant De Zwaan viert dit jaar zijn 400-jarig bestaan, al zolang wordt er in het gebouw aan het Plein een glaasje bier verorbert. Andere jubilerende winkels bestaan al 25 jaar. ‘Nynke Kapsalon en Beauty’ en ‘The Trapper’ leerbewerker in combinatie met ‘Idzenga Hengelsport en dierenspeciaal’ zijn hier voorbeelden van.

Nynke heeft al enige verhuizingen van haar salon binnen het dorp gehad, maar de Leerbewerker zit al deze jaren met zijn zoon van de hengelsport in hetzelfde pand. 10 jaar geleden zijn de deuren van Bloemenwinkel ‘BlomYnIen’ en creatieve winkel ‘JF Creatief’ open gegaan. Met veel enthousiasme en passie bestieren de dames hun fleurige winkels in het gezellige centrum.

Deze gelegenheden worden aangegrepen om er een feest van te maken met vele andere winkels, ondernemingen, clubs en verenigingen in de mooie vissersvlecke. In het hemelvaartweekend op zaterdag 20 mei van 14.00-17.00 zijn er proeverijen, presentaties, demonstraties, attracties, straattheater, live muziek en exposities. Kortom, veel gezelligheid. Kom het beleven in Makkum.