Jennies Tafel Foundation schenkt schoolspullen aan kinderen in de Filippijnen

In bedrijf
Afbeelding

SNEEK - Dankzij Jennies Tafel Foundation uit Sneek zijn 75 kinderen van twee scholen in de Filippijnen blij gemaakt met schoolspulletjes. Dankzij deze gift kunnen de kinderen naar school en onderwijs volgen.

Eind 2021 opende Jennie Rubio aan de Jousterkade in Sneek Jennies Tafel. In de winkel kan iedereen tafels huren en eigen spulletjes verkopen. Tafelhuurders die nog wat over hebben, nadat hun huurcontract is beĆ«indigd, kunnen spullen achterlaten op de tafel van Jennies Tafel Foundation. Met de opbrengst hiervan en dankzij andere donaties en giften worden projecten in de Filippijnen gefinancierd, waaronder het schoolproject Tiaong-Laguna. 
 
Project Tiaong-Laguna

Een deel van de opbrengst is voor het schooljaar 2023-2024 aangewend om op twee scholen in de Filippijnen kinderen te helpen met schoolspulletjes. De Filippijnse overheid doet namelijk wel haar best om kinderen naar school te laten gaan, maar de ouders moeten zelf de kosten dragen van simpele dingen zoals schriften, pennen en boeken.

Sommige kinderen gaan daarom niet of pas later naar school. Jennies Tafel Foundation probeert deze kinderen te helpen. Op de scholen zijn de spullen dankzij vrijwilligers geselecteerd en aan kinderen geschonken die dit het hardste nodig hebben. Het leven van 75 kinderen en hun ouders is daarmee weer een klein beetje gemakkelijker gemaakt.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding