Grand opening It Foarûnder op het Starteiland

Door: Henk van der Veer In bedrijf
Grand opening It Foarûnder op het Starteiland
Grand opening It Foarûnder op het Starteiland Foto Henk van der Veer

SNEEK-Donderdagmiddag vond de grand opening van It Foarûnder op het Starteiland plaats. 

“Vorig jaar stapten we in een nieuw avontuur met de overname van It Foarûnder op het Starteiland in het Sneekermeer, onze tweede horecalocatie. Slechts één maand voor de opening en de start van het seizoen ontvingen we de sleutels. Kortom: het was flink aanpoten”, vertelt gastheer en exploitant Evert-Jan van den Hoed.
“Daarom besloten we de grand opening nog even voor ons uit te schuiven. Maar na flink boenen, klussen en poetsen is het eindelijk zover! Tijd om ‘It Foarûnder 2.0’ te vieren en dat is dus vandaag”, vertelt een enthousiaste Den Hoed, die ook uitbater is van restaurant Roast in Leeuwarden.

Uitzicht Sneekermeer

Het café-restaurantgedeelte en de zalen zien er prachtig uit, maar dat geldt zeker voor de vergaderruimte op de verdieping met een supermooi uitzicht over het Sneekermeer. Echt een unieke locatie.

Restaurant ‘It Foarûnder’, is in handen van de Stichting Skarwegen. De stichting is een samenwerking tussen de Koninklijke Watersportvereniging Sneek (KWS) en de gemeente Súdwest-Fryslân. Met de overname kwam alle grond en vastgoed op het eiland in handen van KWS en de gemeente.

Grand opening It Foarûnder op het Starteiland