Paasdrukte op meubelboulevard Sneek

Door: Henk van der Veer In bedrijf
Paasdrukte op meubelboulevard Sneek
Paasdrukte op meubelboulevard Sneek Foto GrootMedia

SNEEK- De jacht naar meubels tijdens de Tweede Paasdag bestaat al decennia. Op industrieterrein de Hemmen in Sneek was het vanmiddag ‘smoardruk’, getuige bovenstaande foto.

Naast de tradities van eieren zoeken en paasvuren (ook in Sneek was gisteravond een sterkte brandlucht te ruiken!), behoort het bezoeken van een meubelboulevard op Tweede Paasdag tot die traditie.

Massapsycholoog Hans van de Sande gaf ooit een verklaring wel te weten waarom het op Tweede Paasdag zo druk is op de meubelboulevards.

“Men heeft in deze tijd van het jaar behoefte aan wat nieuws. Een nieuwe lente, een nieuw geluid”, zegt Van de Sande. Dat heeft een historische achtergrond, aldus de massapsycholoog. “Had je vroeger een kolenkachel, dan is je hele huis vies na de winter. Dan moest je dat schoonmaken. En dan zagen mensen pas in wat voor onderkomen ze leefden. Dan zei moeder: we moeten een nieuwe bank hebben. Maar wanneer? De man werkt de hele week, en moet ’s zaterdags voetballen. Tweede Paasdag is dus een ideale dag om naar een meubelboulevard te gaan.”

Paasdrukte op meubelboulevard Sneek