Sulveren Fyts voor Rein Bakker uit Oranjewoud

Politiek
Afbeelding

HEERENVEEN - De FNP heeft zaterdag  op de nieuwjaarsreceptie in Thialf in Heerenveen haar traditionele Sulveren Fyts en de Fryske Natuer en Miljeupriijs ( een fruitboom) uitgereikt.

De Sulveren Fyts ging dit jaar naar Rein Bakker uit Oranjewoud. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een inwoner van Fryslân die in het gebruik van de fiets een voorbeeld is voor anderen. Bakker werkte vroeger als postbode en maakt daarbij tot aan zijn pensioen altijd gebruik van de fiets. Maar ook maakt hij lange fietstochten. O.a. rondjes langs de Noordzee en een tocht van 6996 km naar de Noordkaap. “Mar doe ik thûs kaam seach ik op de teller it oantal kilometers en doe ha ik noch mar in runtsje fan 4 kilometer makke”. Ook fietste hij 24 x de 11 stedentocht. 

De Fryske Natuer en Miljeuprijs ging naar de Stichting Sociaal en Vitaal in Nieuwehorne. Deze prijs gaat elke jaar naar een persoon, instelling of organisatie in Fryslân die zich inzet voor het behoud en versterken van natuur en een schoon milieu in Fryslân. De stichting teelt groenten, kruiden, aardappelen en fruit en zet zich vrijwillig in om gezond en vers eten mogelijk te maken voor de laagste inkomensgroepen in de gemeente Heerenveen. Inmiddels maken ruim zestig ‘minima gezinnen’ uit de gemeente Heerenveen hier gebruik van.

Afbeelding
Afbeelding