Themabijeenkomst ‘Positieve Gezondheid’ zaterdag in Sint Nyk

Politiek
Afbeelding

SINT NICOLAASGA - Morgen, zaterdag 18 februari, organiseert PvdA De Fryske Marren samen met PvdA Fryslân in Zalencentrum Sint Nyk een themabijeenkomst rond het thema positieve gezondheid.

,,Hoe zorgen we voor een omgeving waar inwoners van Fryslân gezond oud kunnen worden? Wat hebben initiatieven in dorpen nodig om sociale samenhang te vergroten?’’ Over deze en andere vragen gaan men met elkaar in gesprek.

Aan het woord komen onder andere: oud-wielrenner en PvdA kandidaat-statenlid Daan Olivier over een inclusieve samenleving, mentale gezondheid en sport; Thea Postma met Petra Bokma van het initiatief Wolwêze Sint Nyk. Zij mobiliseren inwoners en lokale organisaties om van Sint Nicolaasga een bloeizone te maken; Jaap Stalenburg, PvdA Statenlid, over provinciaal beleid op het terrein van bloeizones en leefbaarheid.

De bijeenkomst vindt plaats van 14.30 tot 16.00 uur, met aansluitend een borrel. Inloop vanaf 14.00 uur. Het adres voor de themabijeenkomst is Zalencentrum Sint Nyk Baron van Hardenbroekstraat 3, Sint Nicolaasga