Vanavond update over ‘Brûsplak Joure’ in De Oerdracht

Politiek
De Stuit was de grote favoriet voor Brûsplak Joure, maar werd aan de kant geschoven door de gemeenteraad Foto Gewoan Dwaan - Douwe Bijlsma
De Stuit was de grote favoriet voor Brûsplak Joure, maar werd aan de kant geschoven door de gemeenteraad Foto Gewoan Dwaan - Douwe Bijlsma

JOURE - Vanavond zal er tijdens een informatiebijeenkomst voor belangstellenden een update worden gegeven over ‘Brûsplak Joure’. Het realiseren van een nieuwe plek voor culturele en maatschappelijke organisaties vraagt een hoop geduld. Al acht jaar wordt er gepraat over zo’n centrale plek. Een groep mensen verenigde zich in ‘It Lokaal’ om het onderdak voor onder andere toneelverenigingen, de damclub en muziekkorpsen te verwezenlijken.

Eerder gaf de gemeenteraad te kennen sporthal De Stuit geen geschikte optie te vinden. Daarna bleef alleen de Evenementenhal nog over, maar wilde de raad, nadat deze plek eerder werd geschrapt, alsnog ook weer kijken naar partycentrum ‘t Haske. Inmiddels is die plek verkocht aan nieuwe uitbaters, maar nog wel in de running voor het ‘Brûsplak’.

In De Oerdracht zal wethouder Janita Tabak vanaf 19.30 uur de belangstellenden informeren over de stand van zaken van het ‘Brûsplak’. Zij zal samen met projectleider Hans Lolkema uitleggen wat er tot nu toe is gebeurd en wat de stappen zullen zijn om te komen tot een definitieve realisatie.