Wethouder Jaap van Veen stopt medio juni in Heerenveen

Politiek
Toespraak wethouder Jaap van Veen op de bouwplaats van de torenflat op het Burgemeester Kuperusplein.
Toespraak wethouder Jaap van Veen op de bouwplaats van de torenflat op het Burgemeester Kuperusplein. Foto: Dennis Stoelwinder

HEERENVEEN - Wethouder Jaap van Veen (VVD) heeft de gemeenteraad van Heerenveen laten weten niet te opteren voor een verlenging van zijn wethouderschap. 

‘Omdat ik buiten de gemeente Heerenveen woon, moet ik de gemeenteraad ieder jaar vragen om ontheffing om elders te wonen. Dat kan alleen onder buitengewone omstandigheden. Ondanks dat ik de gemeente Heerenveen een warm hart toedraag en mij graag en vol overgave inzet, vind ik dat dat geen buitengewone omstandigheden zijn. Ik zal de gemeenteraad daarom niet opnieuw om ontheffing vragen.’

 Wethouderschap 

Dit betekent dat er een einde komt aan 6 jaar wethouderschap van Van Veen. Medio juni loopt de huidige ontheffing af. ‘De fractie van de VVD vindt het jammer dat Jaap niet door gaat, we begrijpen zijn afweging zeer goed. Het getuigt van inzicht en moed om een dergelijk besluit te nemen, zeker wanneer je zo betrokken bent bij de gemeente Heerenveen als Jaap. We zijn trots op en blij met zijn inzet in de afgelopen jaren en weten zeker dat die inzet de komende maanden nog zal blijven’, aldus fractievoorzitter Rolie Tromp.

 Vervolg

De fractie van de VVD in Heerenveen zal zich moeten beraden op een vervolgstap. ‘Dit betekent dat we gaan nadenken over de opvolging van Jaap. Dit willen we goed en zorgvuldig doen, in het belang van de gemeente en haar inwoners. We verwachten uiterlijk op 1 juni aanstaande de naam van een opvolger bekend te kunnen maken.’, zo besluit Tromp.