Gelijkspel voor Jouster korfballers tegen medekoploper

Foto Pixabay

JOURE - De Jouster korfballers bonden zaterdag de strijd aan met medekoploper DTS in Surhuizum. Beide teams waren na drie wedstrijden nog ongeslagen. Op een spekglad veld was het voorzichtigheid troef. Overtredingen maakten dat het spel vaak stil lag. Na 60 minuten glibberen en glijden waren beide partijen content met een gelijkspel: 15-15.

In de beginfase van de wedstrijd was het aftasten voor de ploegen. De veldkwaliteit was niet om over naar huis te schrijven en daarom hield iedereen in. Daardoor werd niet op het scherpst van de snede gespeeld. De eerste helft ging gelijk op. Joure en DTS pakten om beurten een voorsprong en gaven elkaar weinig toe. Aan het eind van de eerste bedrijf kwam de thuisploeg op twee punten verschil, maar Joure repareerde de situatie snel. Een goal in de allerlaatste seconden zorgde voor een minieme achterstand bij rust: 11-10.

De tweede helft werd een moeizame vertoning. DTS en Joure hadden elkaar in de houdgreep en er werd weinig gescoord. Spannend was het wel, tot de laatste minuut. Omdat geen van beide ploegen een voorsprong wist vast te houden, restte niets anders dan een puntendeling: 15-15.

Aankomende woensdag speelt Joure wederom in Surhuizum tegen DTS, ditmaal voor de AP Buitenbeker. Drie dagen later komen de Jousters om 14:30 uur thuis in actie tegen Bolsward.