Jumpstyle SC Bolsward zaalvoetbaltoernooi blijkt weer top voor de jeugd van Bolsward

Sport
Foto aangeleverd
Foto aangeleverd

BOLSWARD- Na een uitgestelde editie in 2022 kon het Jumpstyle SC Bolsward zaalvoetbaltoernooi ditmaal op de vertrouwde dagen worden georganiseerd. Op 2,3 en 4 januari hebben meer dan 200 voetballers in de leeftijdscategorieën JO7 t/m JO15 gestreden om de prijzen.

De eerste dag stond in het teken van de allerkleinsten. In 4 landenteams hebben zij het opgenomen tegen elkaar met als klap op de vuurpijl, strafschoppen nemen tegen de keepster van de Vrouwen 1 van SC Bolsward, Naomi Veldman. De spelers gingen uitgeput maar voldaan naar huis.

De eerste dag werd gecomplementeerd met de O10/11. Ruim 50 kinderen speelden in 2 poules om de 1e plek wat de beste uitgangspositie betekent in de kruisfinales. Als Europese topteams werden de wedstrijden gespeeld. De uiteindelijke finalisten, AC Milan en Bayern München streden in de finale voor het eremetaal. Na een spannende wedstrijd trok AC Milan aan het langste eind.

Competitievorm

Het toernooi voor de O8/O9 werd afgetrapt door Vitesse en FC Twente. Dit toernooi werd in competitievorm gespeeld met naast Vitesse en FC Twente, SC Heerenveen, FC Utrecht en FC Groningen. Vorig jaar spraken wij van een spannende strijd om het eremetaal en daar deden deze teams nog een schepje bovenop. De winnaar van het toernooi was pas bekend na de allerlaatste minuut in de allerlaatste wedstrijd. FC Groningen pakte de titel door de laatste wedstrijd met 1-0 te winnen. Het verschil was 1 punt met nummer 2, FC Utrecht.

De groep O12/13 was verreweg de grootste. In maar liefst 8 ploegen speelden de ruim 60 deelnemers als land van het afgelopen WK. Nederland en Qatar openden het ballet. Gevolgd door Ecuador tegen Senegal die zo de poule complementeren. De andere poule bestaande uit België, Marokko, Canada en Kroatië trapten daarna af met hun eerste wedstrijden. Met halverwege het toernooi Nederland en Kroatië aan kop in hun poules stevenden de landen af op de knock-out fase. Ten slotte moet het dan altijd nog maar gebeuren. De eerste halve finale ging tussen Nederland en Canada. Een nipte 1-0 overwinning van Nederland zorgde ervoor dat zij als eerste finalist doorgaan. De 2e halve finale was een stuk minder spannend. Een afgetekende 3-0 overwinning voor Kroatië.

De finale ging tussen Nederland en Kroatië

Na een snelle voorsprong van Kroatië moest Nederland aan de bak. Beide ploegen creëerden genoeg kansen maar slaagden er niet in om te scoren. Toch viel daar de 1-1. En daar bleef het bij, 1-1. Strafschoppen moesten de doorslag geven. Beide ploegen mochten 3 strafschoppen nemen. Na een korte toss met de doelmannen werd besloten dat Kroatië mocht beginnen. De eerste strafschop werd helaas direct gemist waardoor Nederland het voordeel kreeg. Nederland faalde niet en met een uitblinkende keeper die 2 strafschoppen pakte werden zij dan ook de terechte winnaar!

De organisatie heeft weer een mooi toernooi neergezet en alleen maar goede reacties ontvangen. Volgend jaar zal er natuurlijk weer een editie volgen!