Herbruikbare bekers VV Oudehaske in strijd tegen wegwerpplastic

Sport
Nieuwe herbruikbare bekers voor VV Oudehaske Eigen foto
Nieuwe herbruikbare bekers voor VV Oudehaske Eigen foto

OUDEHASKE - VV Oudehaske gaat de strijd aan met wegwerpplastic. Aangezien dat een groot afvalprobleem is. Jaarlijks zou het in Nederland gaan om 3 miljard wegwerpbekers die in de prullenbak verdwijnen. De voetbalvereniging in Oudehaske heeft daarom de wegwerpbekers ingeruild voor herbruikbare koffie- en bierbekers. Onder het motto: ,,We willen als club voorop lopen en goed voorbereid zijn op de toekomst!”.

VV Oudehaske is hiermee volgens de club de eerste voetbalvereniging in Friesland die vanuit het streven naar een sportkantine met ‘zero waste’ concreet alle wegwerpbekers de deur uit doet. De nieuwe bekers zijn geïntroduceerd tijdens de nieuwjaarsreceptie van de plaatselijke vereniging, waar er dezelfde avond al ruimschoots gebruik van is gemaakt.

Grote impact
Kantinecoördinator Bert Koopmans benadrukt nogmaals waarom de nieuwe bekers direct grote impact hebben: ,,Op een avond als dit, scheelt dit al bijna 1000 wegwerpbekers. Om maar niet te spreken over alle koffiebekers tijdens het seizoen. Echt een groot verschil.”

Naast het invoeren van de nieuwe herbruikbare bekers, gaat de club ook meer inzetten op het inleveren van statiegeld flesjes én zijn andere artikelen in de kantine vervangen door een herbruikbare variant. Voor al deze grote veranderingen, zijn vele handen nodig. Zo helpt een vooruitstrevende kantinebeheerder mee én wordt er support geleverd vanuit de vrijwilligers en het bestuur.