Suzanne Schulting pakt goud op 1.500 meter EK shorttrack

Sport
Foto: Orange Pictures/Andre Weening
Foto: Orange Pictures/Andre Weening

GDANSK - Suzanne Schulting heeft direct op de eerste afstand op het Europees Kampioenschap shorttrack goud gewonnen. Schulting was de beste op de 1.500 meter.

Schulting zocht meteen een plekje voorin. Zeven rondjes voor het einde kwam ze op kop en voerde ze het tempo op. In het laatste rondje probeerde de Belg Hanne Desmet er nog wel overheen te komen, maar dat lukte net niet. Zo was de eerste titel op dit toernooi binnen voor Schulting.

‘Lekker om het toernooi zo te beginnen’, zei Schulting na afloop voor de camera’s van de NOS. Schulting had haar nagels goud gelakt, haar favoriete kleur. Ze hoopt dat ze dit weekend nog meer goud in handen krijgt.

Vooraf werd uitgekeken naar de confrontatie tussen Schulting en Xandra Velzeboer. Dit seizoen werden er vier wereldbekers verreden, maar geen enkele keer kwamen ze tegen elkaar in actie en dat terwijl ze alle twee vier keer een gouden medaille wonnen.

Velzeboer werd zaterdag echter al in de halve finale uitgeschakeld en op de 500 meter had ze vrijdag meteen een penalty door een valse start.
 
Schulting had zich eenvoudig voor de finale geplaatst door in de halve finale op grote voorsprong als eerste over de eindstreep te komen.

De Laat mist finale op 1.500 meter

Itzhak de Laat heeft zich niet geplaatst voor de finale van de 1.500 meter. De Laat kwam in zijn halve finale tekort. De titel op deze afstand werd wel gepakt door een Nederlander. Jens van ‘t Wout liet alle anderen achter zich.