Meiden van v.v. Heerenveen MO17-1 naar de landelijke divisie

Sport
Afbeelding

HEERENVEEN - Zaterdag 21 januari om 12:30 uur staan de meiden van v.v. Heerenveen MO17-01 aan de aftrap van hun eerste wedstrijd in de 1ste divisie uit tegen s.c. ’t Gooi in Hilversum. 

Voor de winterstop wisten de meiden uit Heerenveen met een goede reeks wedstrijden een hoge klassering in de Hoofdklasse af te dwingen. Met als gevolg dat v.v. Heerenveen voor het eerst in de geschiedenis een meidenteam mag afvaardigen op landelijk divisie niveau. 

Malika Manhajay heeft als trainer aan de basis gestaan van dit succes. Vanwege een slepende knieblessure heeft zij haar actieve voetbalcarrière vroegtijdig moeten beëindigen. Al op jonge leeftijd heeft zij zich daarom toegelegd op het trainersvak. Zij is nu al enkele jaren jeugdtrainer van v.v. Heerenveen en heeft veel van de speelsters in dit team al een aantal jaren onder haar hoede. 

Op technisch en tactisch gebied hebben de meiden veel van Malika geleerd. Haar enthousiaste en energieke manier van trainen en coachen is niet onopgemerkt gebleven. Sc Heerenveen vrouwen heeft haar tijdens de winterstop gevraagd om als assistent-trainer toe te treden tot de technische staf. Voor Malika is het moeilijk geweest om na een aantal succesvolle jaren afscheid te moeten nemen van deze spelersgroep. Maar ook een prachtige kans om op het hoogste niveau verder te mogen ontwikkelen in het trainersvak. Deze stap wordt haar door de spelersgroep en begeleiding van v.v. Heerenveen dan ook van harte gegund. 

Zeer recent heeft Foppe de Haan op een regenachtige dinsdagavond een training gegeven. De 16 meiden waren diep onder de indruk van zijn energie en voetbalkennis. Nog veel dank daarvoor vanuit de spelersgroep. Foppe de Haan was zeer enthousiast over de inzet en de drive van de speelsters. Het gaat ons, gezien zijn respectabele leeftijd, net iets te ver om hem te vragen zijn  trainerscarrière met nog een aantal maanden te verlengen. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste trainer. Inlichtingen kunnen worden ingewonnen bij het bestuur van v.v. Heerenveen (bestuur@vvheerenveen.nl).   

Een aantal van de meiden is sinds dit voetbalseizoen ook actief bij de voetbalacademy van sc Heerenveen. Voor een nieuwe trainer een mooie uitdaging om met deze talentvolle selectie de komende maanden verder aan te slag te gaan.