Pawel Bochniewicz verlengt contract bij sc Heerenveen

Sport
Pawel Bochniewicz verlengt contract bij sc Heerenveen Foto sc Heerenveen
Pawel Bochniewicz verlengt contract bij sc Heerenveen Foto sc Heerenveen

HEERENVEEN - sc Heerenveen heeft het contract van Pawel Bochniewicz opengebroken en verlengd. De 27-jarige Poolse international tekent een overeenkomst die hem tot de zomer van 2026 aan de Friese club verbindt.

Bochniewicz kwam in de zomer van 2020 naar sc Heerenveen en tekende destijds een driejarige verbintenis. Medio 2021 liep de centrale verdediger een kruisbandblessure op die vroegtijdig een einde maakte aan zijn tweede seizoen. Na een revalidatietraject maakte Bochniewicz in de voorbereiding op het huidige seizoen zijn rentree en keerde hij direct terug in de basis. Inmiddels draagt hij ook de aanvoerdersband als vervanger van de geblesseerd geraakte Sven van Beek.

Technisch manager Ferry de Haan is zeer content met de contractverlenging: “Pawel is een betrouwbare en solide verdediger die voor de nodige stabiliteit zorgt en niet snel in paniek raakt. Na zijn vervelende blessure heeft hij zich redelijk snel weer naar het niveau geknokt waar we op gehoopt hadden. We vertrouwen erop dat hij bij sc Heerenveen zich nog meer zal ontwikkelen als speler, als mens en één van de steunpilaren van het elftal zal blijven.”