Andries Noppert ondanks blessure in voorselectie Nederlands elftal

Sport
Foto: sc Heerenveen/FPH
Foto: sc Heerenveen/FPH

HEERENVEEN - Doelman Andries Noppert van sc Heerenveen zit bij de voorselectie van Oranje voor de komende EK-kwalificatiewedstrijden. 

De nieuwe bondscoach Ronald Koeman doet een beroep op de Jouster, die momenteel nog geblesseerd is.

De doelmannen die ook bij de voorselectie zitten, zijn Jasper Cillessen (NEC), Mark Flekken (SC Freiburg), Kjell Scherpen (Vitesse) en Bart Verbruggen (Anderlecht).

‘De voorlopige lijst telt 37 namen, dat is meer dan gebruikelijk’, zegt Koeman. ‘Ik heb bewust gekozen voor een grotere groep, omdat we op dit moment te maken hebben met een aantal vraagtekens wat betreft wedstrijdritme en fitheid.’ De bondscoach geeft maandag 20 maart een toelichting op zijn definitieve selectie.

Noppert zat in september 2022 voor het eerst bij de selectie van Oranje, toen nog onder leiding van Louis van Gaal. Hij debuteerde toen nog niet. Dat deed de Jouster op het WK in Qatar, waar hij alle vijf wedstrijden van Nederland in de basis stond.

Eind januari raakte Noppert geblesseerd. Sindsdien heeft hij niet meer gespeeld. De doelman verwacht zelf dat hij over twee of drie weken weer in actie kan komen.

Het Nederland van Ronald Koeman speelt op 24 maart in Parijs een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk en drie dagen later in Rotterdam tegen Gibraltar.