Winst voor UNIS Flyers in kwart finale BeNe-League

Sport
Foto: RicardoVeenMedia
Foto: RicardoVeenMedia

HEERENVEEN - UNIS Flyers heeft afgelopen weekend twee van de drie wedstrijd in de kwart finale van de BeNe-League gewonnen.

De UNIS Flyers zitten op moment een een play-off serie voor de BeNe-League, het eerste team die twee wedstrijden wint gaat door naar de volgende ronde.

Zaterdag speelde het team van Mike Nason thuis tegen Chiefs Leuven. In de eerste periode bleef het lang doelpuntloos, in de 16e minuut wist Trevor Hunt (1-0) de score te openen waarna er al snel een tweede doelpunt kon worden gemaakt door Roope Nikkilä (2-0). In de tweede periode werd de score verder verhoogt door Henri Ruotsalainen (3-0), Chiefs Leuven speler Grayson Valente wist de score op 3-1 te zetten. Lars den Edel wist uit een Power Play situatie de 4-1 voor UNIS Flyers op het scorebord te zetten. In de derde en laatste periode was het opnieuw Ruotsalainen die de puck voorbij de goalie van Chiefs Leuven wist te schieten, Eef Gerristen maakte op de valreep nog de 6-1.

Zondag speelde de Flyers uit in Leuven. In de eerste waren het Ruotsalainen (0-1) en Den Edel (0-2) die wisten te scoren. Later in de wedstrijd waren het Ruotsalainen (0-3) en Nikkilä (0-4) die wisten te scoren. Iniaz Steyaert wist voor de Chiefs nog iets terug te doen.

Door de winst van de twee wedstrijden staat UNIS Flyers in de halve finale van de BeNe-League, vrijdag speelt het team de eerste wedstrijd uit tegen Den Haag, zondag, 12 maart spelen de Flyers de tweede wedstrijd in Thialf. Die wedstrijd start om 19:00 uur.

Foto: RicardoVeenMedia
Foto: RicardoVeenMedia
Foto: RicardoVeenMedia