Veel belangstelling voor 4e editie sportdag voor kinderen met beperking

Sport
Afbeelding

HEERENVEEN - Voor de IJssportdag op vrijdag 17 maart in Thialf Heerenveen hebben zich meer dan 700 kinderen met een beperking aangemeld. 

Niet eerder was de belangstelling zo groot. “Fantastisch dat zoveel kinderen ons weten te vinden. Het is soms een ‘vergeten’ groep in onze samenleving. 

Deze dag organiseren we speciaal voor hen”, aldus de organisatie.
 
Op de IJssportdag beleven lichamelijk en meervoudig gehandicapte kinderen van 6 tot 12 jaar uit Fryslân en omgeving een onvergetelijke dag op het ijs. De jongeren worden met touringcars bij verschillende scholen opgehaald. Bij aankomst in Thialf is het mogelijk om onder begeleiding met de rolstoel het ijs op te gaan. Voor wie dat kan, is er mogelijkheid een rondje te schaatsen met ondersteuning. Naast schaatsen wordt er een ijsspelletjes parcours gemaakt. De spellen worden afgestemd op de doelgroep zodat iedereen mee kan doen. Verder worden er shows gegeven door o.a. kunstschaatsers en wordt er jaarlijks bekende schaatsers naar het evenement gehaald. Bij voorgaande edities waren Sjinkie Knegt, Suzanne Schulting en Bob de Jong aanwezig. Voor editie 2023 sluit in ieder geval Douwe de Vries aan. De organisatie wordt uitgevoerd door een samenwerking tussen School Lyndensteyn en Ronde Tafel 68 uit Heerenveen. 

De organisatie krijgt onmisbare steun van: Johan Cruijff Foundation, Special Sporters Fonds, A-Ware, Foppe Fonds, ANWB, BLADT Charity, Vrienden van Lyndensteyn, Stichting Beatrixoord, Cornelia Stichting, Old Grand Dad, Buurtsport Opsterland, SO Fryslan, Reclamebureau Feddema, Sven Kramer Academy, Puur, JKF, Dalstra Reizen, Thialf, Provincie Fryslan, Betrokken Gemeentes

Deelnemende scholen zijn:

School Lyndensteyn - Beetsterzwaag
De Wingerd - Damwoude
MR Duisterhoutschool - Heerenveen / Oosterwolde
Kleurryk - Drachten
De Twijn - Zwolle
Piet Bakker - Sneek
It Twaluk - Leeuwarden / Franeker
Prins Johan Friso - Haren