Hard werken levert squashers punten op

Sport
Foto aangeleverd
Foto aangeleverd

SNEEK- Het was zwoegen voor de Sneker squashers afgelopen vrijdagavond in de eerste divisie van de landelijke squashcompetitie. Het leverde acht punten op.

\n

De eerste Dijkstra

Van de twee opgestelde Dijkstra’s (geen familie) had de eerste het relatief eenvoudig, hoewel ook hij er hard voor moest werken. De eerste game verloor Hylke Dijkstra met 7-11, dus in de volgende games moest het gas erop. Dat deed hij gelukkig en zo maakte hij het af op: 7-11, 11-7, 11-7, 11,9.

Spiegelbeeld

De daaropvolgende wedstrijd van Ronny Ouderkerken toonde het tegenovergestelde beeld: hij won zijn eerste game (11-9), waarna hij het zwaarder kreeg en de drie games daarna ondanks zijn harde werken verloor: 11-9, 6-11, 4-11, 7-11.

Cruciale derde

Ivar van Asten trad aan tegen een op papier veel sterkere tegenstander. Ook hij werkte hard en gaf zichzelf daarmee een kans. De eerste game verloor hij met 6-11. De tweede game won hij met 11-5. Daarna maakte hij en zijn tegenstander het enorm spannend. De derde game kende diverse toe-breaks en game points voor beide spelers. Uiteindelijk verloor Van Asten deze thriller met 15-17. Met een 2-1 achterstand na een slopende derde game had hij de taak om de vierde game te winnen, maar die sloot hij verliezend af met 7-11.

De tweede Dijkstra

De tussenstand was inmiddels 5-7. Voor de teamwinst zou de tweede Dijkstra met 3-0 moeten winnen. De eerste game tegen zijn ook op papier sterkere tegenstander verloor hij met 7-11, maar daarna kwam Hayo Dijkstra sterk terug door de tweede game met 11-5 te pakken. Het jojo-de daarna de andere kant op en weer terug: 4-11, 11-11-6. Het kwam op de vijfde game aan en daar maakte de zwoegende Dijkstra werk van. In het staartje van de laatste game drukte hij knap door en trok de winst naar zich toe: 11-8.

Eindstand

De eindstand werd daarmee bepaald op 8-9 voor de ploeg uit Heemskerk. Zij namen de drie bonuspunten mee: 12-8. Ondanks het verlies leverde het de Sneker squashers toch weer een hoog aantal punten op. Met de behaalde acht punten verstevigde het eerste team van De Stolp zijn positie in de middenmoot met vier ploegen boven zich en vier eronder.

Volgende ronde

Met nog twee speelronden te gaan is dat een prima uitgangspositie. Op 17 maart vanaf 20:00 uur kunt u de volgende wedstrijdreeks zien in sportrestaurant De Stolp op de Hemmen.

Xander Jongejan