Groot judofeest bij Sportcentrum Akkermans in Wommels

Sport
Afbeelding

WOMMELS - Afgelopen vrijdag was er in Wommels een groot judofeest. Dat begon met een judoclinic die open was voor de jeugdjudoka’s van Sportcentrum Akkermans. De selectie van de -18 judoka’s gaf de training onder groot enthousiasme. Groot en klein mengden zich op de judomat en de leeftijden liepen uiteen van 4 jaar tot en met 18 jaar.

Aansluitend was de uitreiking van de zwarte banden aan Ciska Adema (Workum) en Michel Guikema (Leeuwarden). Beiden judoka’s hebben deze promotie verdiend omdat ze kampioen van Nederland werden in de categorie -18 jaar. De zwarte band werd aan Ciska uitgereikt door trainer/coach Véronique Akkermans. Aan Michel Guikema werd de zwarte band uitgereikt door trainer/coach Wytze de Jong.

Vervolgens werden nog 3 judoka’s gehuldigd voor de bronzen medaille die zij wisten te winnen op datzelfde Nederlandse Kampioenschap: Broer en zus Amara en Riemer Jelte Buwalda (Bolsward) en Maaike Hoogeveen (Oldeholtpade) werden samen met Michel en Ciska in de bloemen gezet en de judoka’s namen ook alle vijf de mooie fotocollectie op canvas in ontvangst.

Namens het bestuur van de Judobond Noord-Nederland was John Bultena aanwezig en
hij gaf nog een mooie toespraak voor de aanwezige judoka’s. De foto’s zijn gemaakt door Jolanda. Het was een supermooi feest met een gezellige warme sfeer bij Sportcentrum Akkermans.

Afbeelding
Afbeelding