Lieke Walta en Jada de Boer Fries kampioen Acrogym

Sport
Afbeelding

URETERP- Afgelopen weekend waren de Friese Kampioenschappen Acrogym D/E niveau te Ureterp. Drie teams van ATC-Sneek hadden zich hiervoor geplaatst.

Lieke Walta en Jada de Boer kampioen
’s Ochtends mocht het E-junior duo Lieke Walta en Jada de Boer beginnen. Zij maakten indruk op de jury met hun prachtige choreografie en elementen, wat beloond werd met de hoogste score die ze tot nu toe hebben gehaald, 23.98 punten. Dit resulteerde in een gouden plak, Fries Kampioen!

’s Middags waren de D-junioren aan de beurt. D-junioren trio Babette Antonides, Roos Heeringa en Carice Bakker draaiden een strakke oefening. Zij werden met 22.36 punten nipt 2e met minder als 0.1 punt verschil met de nummer 1. D-junioren duo Welmoed Altena en Naomi Toonstra, die op de plaatsingswedstrijden goud behaalden, raakten geblesseerd vlak voordat ze moesten. Met een aangepaste oefening behaalden zij nog een knappe score van 22.65 en gingen naar huis met zilver.

Alle drie de teams hebben de limiet gehaald en mogen naar de District-kampioenschappen te Damwoude op 1 april. Hier kunnen zij zich plaatsen voor de halve finale Nederlandse Kampioenschappen.

Afbeelding