Ex-topwielrenster Marijn de Vries in Raad van Toezicht Topsport NOORD

Sport
Afbeelding

HEERENVEEN - Om als sporter op het hoogste niveau succesvol te kunnen zijn, moeten alle randvoorwaarden in orde zijn. 

Het is de missie van Topsport NOORD om een optimaal topsportklimaat in het noorden te creëren, zodat topsporters maximaal kunnen presteren. Stichting Topsport Noord zet zich in voor een professionele begeleiding van topsporters en de ontwikkeling van talenten in Noord-Nederland.

Topsport Noord heeft een Raad van Toezicht samengesteld die het bestuur van de stichting scherp moet houden en adviseert bij strategische keuzes. Na het toetreden van Marijn de Vries op 16 maart bestaat de Raad van Toezicht uit vijf personen en is daarmee compleet.

Waardevolle expertise

Marijn de Vries is journalist, dagvoorzitter, sportcolumnist, wieleranalist en ondernemer. Tot 2015 was zij profwielrenster. Na het beëindigen van haar wielercarrière werd zij gekozen in het hoofdbestuur van de KNWU. Die functie legt zij nu neer en verruilt zij voor een functie in de Raad van Toezicht van Topsport NOORD. Topsport NOORD is heel blij met de uitbreiding van de Raad van Toezicht in de persoon van Marijn de Vries. Want wie kan een topsportorganisatie beter adviseren dan een voormalig topsporter die ook nog eens communicatief heel vaardig is?

Ook Marijn is blij met haar nieuwe rol en kijkt uit naar de samenwerking met Topsport NOORD: “Met mijn ervaring als topsporter, sportbestuurder en sportjournalist vind ik het fijn om een maatschappelijke bijdrage te kunnen leveren aan een goed topsportklimaat in het Noorden. In Topsport NOORD heb ik een organisatie gevonden die dichtbij me ligt. Mijn roots – zowel privé als in de sport – liggen in de noordelijke provincies. Ik ben trots op mijn ambassadeurschap voor Topsport NOORD!”