Nyck de Vries opnieuw in achterhoede met 18e tijd, maar verschil met Verstappen is klein

Sport
Afbeelding

JEDDAH - Nyck de Vries start ook in de Grote Prijs van Saudi-Arabië in de achterhoede. De Nederlandse coureur van AlphaTauri bleef steken in het eerste deel van de kwalificatie, net als twee weken geleden in Bahrein. De Vries klokte de achttiende tijd op het circuit van Jeddah.

\n
De Vries spinde in zijn eerste ‘vliegende’ ronde omdat de achterbanden blokkeerden toen hij wilde remmen voor de eerste bocht. Hij kon daarna wel wat rondetijden neerzetten, maar De Vries bleef ruim drie tienden van een seconde verwijderd van een plek bij de beste vijftien coureurs die doorgaan naar Q2.
 
De Vries was net op tijd klaar voor de kwalificatie, in de training had hij problemen met de motor. En hij is niet de enige dit weekend: wereldkampioen Max Verstappen kon de kwalificatie niet afmaken vanwege een probleem met de motor. De Nederlandse nummer één start morgen op plek vijftien.
 
‘De aandrijfas brak, dan houdt het op’, zei Verstappen bij Viaplay. ‘Ik kan er niets anders van maken. Gewoon accepteren en morgen proberen er het beste van te maken.’
 
Bron: Omrop Fryslân