Bondscoach op bezoek bij Feanster Rugby Club

Sport
Afbeelding

HEERENVEEN - Een zeer speciale gast bezocht dinsdag de Feanster Rugb Club. 

Niemand minder dan bondscoach Lyn Jones bezocht de rugbyvelden te Heerenveen met als doel de jeugdtrainers wat verdieping te geven tijdens een workshop en zo de jeugdtrainingen te verrijken met wat nieuwe tips & tricks.

Door voor het tweede jaar op rij kampioen te worden, in respectievelijk derde en tweede klasse, hebben de Heren 1 van de Feanster Rugby Club de aandacht getrokken van de nationale rugby bond “Rugby Nederland” en werd voorgesteld om bondscoach af te laten reizen naar Heerenveen voor een gasttraining

De dinsdagavond training van de Feanster rugby jeugd zag er daarom ook wat anders uit dan anders. De adviezen, welke de trainers eerder die avond ontvingen van de bondscoach en zijn assistent, werden een uurtje later direct omgezet in de praktijk.

Dat het nu net die dag voortdurend regende mocht de pret niet drukken, een echte rugbyer omarmt juist dit soort weerscondities. Het gebruikelijke trainingsuurtje moest worden opgerekt om alle oefeningen door iedereen te laten uitvoeren, maar deze uitloop deerde de jeugd totaal niet.

Op de foto’s de Feanster Mini’s, Cubs, Junioren & Colts met hun clustermaatjes, trainers, Bondscoach Lyn Jones en Technisch Directeur Rugby NL Kristof Vanhout.

Mocht je meer willen weten over de Feanster Rugby Club (FRC), kijk dan eens op www.feansterrc.nl. Of op www.rugby.nl over extra informatie over het rugby in Nederland.

Ben je nieuwsgierig hoe de Heren van FRC hun kampioenschap vieren, kom dan aanstaande zondag (14 mei) de afsluitende wedstrijd bekijken tegen Rugby Zaandijk. De Kick-Off is om 14:00 en wordt gespeeld op het rugbyveld aan de Buitenbaan 7.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding