Doelpuntloos gelijkspel in het Abe Lenstra Stadion

Sport
Foto: sc Heerenveen/FPH
Foto: sc Heerenveen/FPH

HEERENVEEN - sc Heerenveen wist zaterdagavond in het Abe Lenstra stadion niet te winnen van Excelsior.

Een puntje was alles wat erin zat in de wedstrijd tegen de nummer 16 van de eredivisie. Jeffrey Bruma kreeg deze wedstrijd een basisplaats in plaats van Syb van Ottele, toch bleek dat hij samen met Bochniewicz ook niet een perfect verdedigingsduo is.
 
De wedstrijd begon nog redelijk goed voor Heerenveen, de ploeg had verreweg het meeste de bal maar kwam de eerste twintig minuten niet door de verdediging van Excelsior heen. Excelsior zette op hun beurt wel hoog druk maar echt aanvullend spel lieten ze niet zien.

De ploeg uit Rotterdam leek wel blij te zijn met een puntje en wachtte tot ze er snel uit konden komen. Dat lukte ook een paar keer in het tweede deel van de eerste helft, toen Heerenveen ook een moment wat meer kansen kreeg.
 
Verder kon je wel spreken van een saaie eerste helft, wel redde verdediger Bochniewicz tot twee keer toe net voor de goal nog knap een bal van de Rotterdammers. In de 43e minuut bijvoorbeeld na een uitbraak van Zagre, een bal die er anders in leek te gaan.

Ook in de tweede helft houdt de kwaliteit van het spel niet over. Wel gebeurt er veel meer. Oud Heerenveen-speler Kik Pierie krijgt een grote kans voor de Rotterdammers maar door een goede reflex van keeper Mous gaat die bal naast.
Heerenveen speelt de hele wedstrijd mat en maakt te veel fouten, veel ballen komen niet aan en Excelsior kan vaak uitbreken. De centrale verdediging met Bruma en Bochniewizc lijkt ook niet helemaal lekker te werken.

De goede momenten van Heerenveen zijn schaars maar toch krijgen ze een aantal keren een kans. In de 65e minuut breekt Nunnely bijvoorbeeld uit en moet El Yaakoubi ingrijpen, die krijgt daarvoor geel. Thom Haye neemt dan de vrije trap, die gaat richting de kruising maar gleed net over de goal heen.

Een puntje

Aan de kant van Excelsior krijgt Khachouch nog een monsterkans maar schiet net wat te wild de bal in, die naast de goal gaat. In de 90e minuut schiet Pelle van Amersfoort nog net over de bal heen waardoor ook in de laatste minuten Heerenveen de winst niet af weet te dwingen.

Beide ploegen nemen één puntje mee naar huis. Met nog twee wedstrijden te gaan worden de kansen van Heerenveen op de play-offs van Europees voetbal steeds kleiner.