Feanster Rugby Club ongeslagen kampioen tweede klasse Noord

Sport
Afbeelding

HEERENVEEN - De Heren 1 van de Feanster Rugby Club (FRC) hadden het kampioenschap van de tweede klasse Noord al binnen, maar toch moest er nog één wedstrijd worden gespeeld. En wat is er nu mooier om de laatste officiële competitiewedstrijd op eigen veld te spelen?

Op een prachtige zonnige zondagmiddag, met sportvereniging Zaandijk Rugby als uitdager, klonk aan de Buitenbaan om 14:00 het officiële fluitsignaal voor de kick-off en startte de wedstrijd. Het Feanster team stond op scherp en nam al snel het initiatief. Net zoals dat al het hele seizoen gaat, vanaf de eerste wedstrijd in de eerste fase van deze rugbycompetitie.

Afgelopen seizoen zijn, vanwege het kampioenschap in de derde klasse Noord-Oost, de Feansters gepromoveerd naar de tweede klasse regio Noord. Deze competitie is opgedeeld in twee fases, waarbij halverwege de competitie een scheiding wordt gemaakt, zodat teams op een gelijkwaardiger niveau rugby kunnen spelen. De heren van FRC speelden deze eerste fase zeer verdienstelijk en eindigden na negen wedstrijden op een eerste plaats.

De mannen mochten zich scharen in het rijtje van de zes beste tweede klasse teams uit Noord Nederland. En om te bewijzen dat het Friese team hier in thuis hoorde, was al na zeven wedstrijden spelen duidelijk wie de kampioen zou worden. Echter, de competitie was nog niet ten einde.

Terug naar de wedstrijd van afgelopen weekend, want ondanks dat het kampioenschap reeds in de zak zat, was Zaandijk Rugby er alles aan gelegen om de ongeslagen status van FRC te doorbreken.

Maar het was het Feanster team dat de regie geen enkel moment uit handen gaf. Al snel stond het 14-0 dankzij twee tries, inclusief twee keurig afgeronde conversies. Zaandijk kreeg één kans en benutte deze door ook te scoren; met rust was de stand daarom 14-7.

Na de rust lieten de Feansters zich veelal zien op het speelveld van de tegenstander en volgden er nog een paar mooie tries. Ook hier werden de conversies foutloos benut en kwam de eindstand uiteindelijk op 49-7. Ongeslagen dit jaar! Geen enkel team wist de Feanster Rugby Club deze fase te verslaan.

Zeer sportief werd door beide teams het publiek bedankt voor hun grootschalige aanwezigheid en bleef het in de derde helft nog een poosje onrustig, maar ook zeer gezellig.

Tijd om te verslappen is er nog niet. Want komend weekend zal er in een promotie/degradatie-match gestreden worden tegen een eerste klasse club om zeker te zijn van een plek in de Nederlandse eerste rugby klasse.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding