Friso Sneek wil volgend seizoen Europa in!

Sport
Foto: Lieuwe Bosch
Foto: Lieuwe Bosch

SNEEK - De dames van Friso Sneek zijn in het centrum van Sneek door een grote mensenmassa met alle egards ontvangen toen ze per shuttle bus hun ereronde maakten. “ Het lijkt hier wel verdacht veel op de Coolsingel, ”merkte iemand uit het publiek terecht op. Het klaterende applaus langs de route van de Stationsstraat door het centrum van Sneek was groot voor de nieuwe landskampioen van het volleybalseizoen 2022-2023. Vele mensen juichten de kersverse kampioen toe die vol trots de vele high fives in ontvangst namen.

Unieke prestatie
Vorige week zondag sleepten de dames van Friso Sneek de landstitel in de wacht en na deze zege ontplofte de tjokvolle Sneker Sporthal. De thuisploeg zette Sneek weer op de kaart en deze geweldige prestatie kreeg zaterdag een passend vervolg middels een rondrit, een huldiging op het gemeentehuis en een afsluitend diner bij Onder de Linden.

Grote waardering van de gemeente
Op het bordes van Sneek sprak wethouder Bauke Dam namens de gemeente zijn grote waardering uit voor de verrichtingen van de dames. “Jullie hebben een unieke prestatie geleverd en wat zijn we als gemeente trots op jullie, ”aldus Dam die zelf ook aandachtig toeschouwer was bij Friso Sneek. Hij reikte de zilveren sportspeld aan captain Nynke Oud voor het gehele team voor hun prachtige volleybalseizoen.

Speeches
Na deze plechtigheid volgde een optreden met Smûk waarna bij Onder de Linden gastheer Wicher Wind de Nederlandse kampioen hartelijk ontving. Na het eten was er een lach en een traan voor de vertrekkende speelsters met indrukwekkende en ontroerende speeches en bedankjes van en voor de speelsters. Daar werd ook afscheid genomen van Eline Geerdink, Anlène van der Meer, Lisan Siemonsma, Anne Marije Assink en de trainers Jurjen de Jong en Harry van den Brink.

Europa in
Als klap op de vuurpijl volgde nog een geweldige surprise want het bestuur van VC Sneek is erin geslaagd de mogelijkheden te creëren om komend seizoen Europees te gaan spelen. De club gaat zich inschrijven voor de Challenge Cup. Dit werd uiteraard met hartstochtelijk gejuich ontvangen.

Voorbereidingen nieuwe seizoen
De komende tijd zal Friso Sneek de trainingsintensiteit terugschroeven en ook niet op lange termijn met de voorbereidingen van het nieuwe seizoen beginnen. Dat zal o.a. gebeuren met de nieuwe aanwinsten Nynke Hofstede, Annika de Goede, Fleur Wiersma en Sjanet Wijnia die vanuit het tweede de liberorol gaat inkleden. Dit alles onder de nieuwe trainer/coach Erik Reitsma.

Bron: VC Sneek

Foto: Lieuwe Bosch