Jouster Stefan Boersma in definitieve selectie EK CP voetbal

Sport
Keeper Stefan Boersma (linksonder) geselecteerd voor EK CP teams Eigen foto
Keeper Stefan Boersma (linksonder) geselecteerd voor EK CP teams Eigen foto

JOURE - De bondscoach van het Nederlands CP-team heeft onlangs de selectie voor het Europees kampioenschap bekend gemaakt. Stephan Lokhoff heeft veertien spelers opgenomen in de definitieve selectie. Ook keeper Stefan Boersma, die deze week nog nog de PVB UEFA C-Youth behaalde, gaat mee naar Italië.

Het EK voor voetballers die als gevolg van een hersenbeschadiging een motorisch probleem hebben wordt van 2 tot en met 10 juni gehouden op Sardinië. Op 2 juni speelt Nederland meteen in de openingswedstrijd. Om 09.30 uur is gastland Italië dan de eerste tegenstander.

Twee dagen later is het duel tegen Spanje en op dinsdag 6 juni wordt de poulefase afgesloten met de wedstrijd tegen Engeland, op papier de sterkste tegenstander. De nummers één en twee van de poule gaan door naar de halve finale. Alle duels worden gespeeld op het complex van CFF Tino Carta in Oristano.

Bondscoach Stephan Lokhoff sprak eerder van een ‘mooie loting’. ,,We hebben er veel zin in en gaan er alles aan doen om deze poule te winnen.’ Oranje staat momenteel zesde op de wereldranglijst. In de andere groep nemen Schotland, Oekraïne, Duitsland en Ierland het tegen elkaar op.

Bron: KNVB