Vissia en Neijenhuis zeilen naar Nederlands Kampioenschap Flits 2023

Sport
Foto aangeleverd
Foto aangeleverd

HEEG- Op een zonovergoten Heegermeer werd van 1 tot en met 3 september gestreden om het Nederlands Kampioenschap zeilen in de Flitsklasse.

\n

 

De Flits is een houten tweemansboot, en wordt gevaren door kinderen tot 18 jaar. Maar liefst 32 Flitsen en 64 bemanningsleden verschenen aan de startlijn. De lichte winden maakten het niet makkelijk voor de organiserende Watersportvereniging Heeg om het aantal vereiste wedstrijden te behalen.

Goede moraal

Op vrijdag kon er slechts één wedstrijd gevaren worden, waardoor de kinderen op zaterdag meer dan zeven uur op de mar bivakkeerden om die dag elkaar in vier spannende wedstrijden de loef af te mogen steken. Gelukkig werden door vrijwilligers van de stand-by van de Flitsclub in allerijl lunchpakketjes rondgebracht en werd een hoognodige plasstop gefaciliteerd door assisterende moederschepen, waardoor de moraal van de kids hoog en het gemoed zonnig bleef.

Disco 

’s Avonds kon de resterende energie nog even weg gedanst worden tijdens de disco-avond. Zondag leek eerder een windloze dag, maar met een opstekend briesje konden er toch nog drie wedstrijden verzeild worden, waardoor er na een eerlijke strijd een terecht winnaar duo overbleef: stuurman Matthijs Vissia, en fokkenist Bas Neijenhuis.

Trots hieven zij de fraaie bokaal en kregen zij traditioneel de kampioenswimpel omgehangen. Nadat de heren gefeliciteerd werden door de zilveren en bronzen medaille winnaars (resp. …), werden zij zoals de traditie dat wil door alle Flitskinderen onder luid gejuich in het wedstrijdwater gekieperd. Een tweede plek was er voor de verdienstelijk zeilende Coen Bijlsma met Thijmen Kuitert. De derde plek ging naar Olin Vos met Melle Boekel.

Foto aangeleverd