Eerste Oldstars voetbalvereniging De Fryske Marren van start in Oudemirdum

Sport
Afbeelding

OUDEMIRDUM - Op vrijdag 22 september, tijdens de 20e editie van de Nationale Sportweek, zijn alle 55-plussers uit Oudemirdum en omgeving welkom bij vereniging SV NOK om gratis kennis te maken met OldStars voetbal. Dit vormt om 14.30 uur het startsein voor de eerste Oldstars voetbalvereniging van De Fryske Marren.

OldStars verbindt mensen om samen fit ouder te worden en een leven lang te bewegen. De beweegvormen zijn laagdrempelig en bij elke training staat ontmoeting en sociaal contact centraal. OldStars Sport is een middel om op latere leeftijd conditie, kracht en aanpassingsvermogen te (blijven) ontwikkelen. Deelname aan de kick-off is gratis. Aanmelden kan via mail b.rienstra65@gmail.com of via telefoon 06 101 292 05.

Na de kick-off komt de groep wekelijks op vrijdag van 16.00 tot 17.30 uur bij de vereniging bij elkaar. De vereniging rouleert verschillende vormen van OldStars sport om deelnemers een divers aanbod van beweegvormen te bieden.

Naast OldStars voetbal lanceerde het Ouderenfonds al succesvol 15 nieuwe aangepaste spelvormen voor 55-plussers zoals onder andere OldStars hockey, OldStars tafeltennis, OldStars wielrennen en OldStars hardlopen. OldStars Vitaal richt zich op doelgroepen in en rondom woonzorgcentra.