VV Langweer tegen Aengwirden; vele kaarten, een wedstrijd om snel te vergeten

Door: Douwe Bijlsma Sport
VV Langweer tegen Aengwirden
VV Langweer tegen Aengwirden Thewes Hoekstra

LANGWEER - Zondagmiddag moest vv Langweer het thuis opnemen tegen Aengwirden. Een wedstrijd om snel te vergeten. Wellicht nog niets eens zozeer om de 1-1 eindstand, maar om de kaarten die werden uitgedeeld.

Voor de derde wedstrijd op rij was afwezig onze spits Pieter Bloemendaal en dat is gewoon een enorme aderlating voor dit elftal. Verder stonden de geblesseerden Dennis van der Heide, Jorn Postma en Ferdy Feenstra aan de kant toe te kijken. Verder bracht ook de de Langweer Cold Race schade toe aan dit elftal, omdat Pieter Bloemendaal er weer niet bij was.

Vooraf denk je dit moet toch kunnen vanmiddag tegen Aengwirden, maar wat gaat er een boel fout als je zo aan de kant staat te kijken. En dan waren er ook nog spelers die de survivaltocht in Sint Nyk hadden gelopen, die waren uitgeblust, de snelheid was er uit. Teveel andere dingen die dit elftal teisterden afgelopen weekend.

In de tweede minuut kopte Rik de Jong naast. In de vierde minuut was er een voorzet vanaf links en de speler van Aengwirden kon vrij inkoppen: 0-1. In de elfde minuut was er een goede aanval via Sander Drost, maar zijn voorzet was niet goed genoeg. In de veertiende minuut had Langweer een goede aanval, maar de keeper van Aengwirden redde. In de 21e minuut volgde een goede voorzet van Chanon Whongphim op Sander Drost, die via een verdediger naast schoot.

In de 31e minuut volgde een rode kaart voor rugnummer 7 van Aengwirden en niemand weet waarom. Hoe moeilijk het is om te voetballen tegen tien man zou later blijken in de wedstrijd. In de 42e minuut kreeg Bas Bloemendaal geel. In de 45e minuut was een vrije trap van Tim de Jong weer niet goed genoeg. Ook wisten de spelers moeilijk keuzes te maken. Ruststand 0-1.

Nog meer kaarten
Aurelius Faber bleef achter in de kleedkamer, ook dat nog. Laas Spannenburg was zijn vervanger. In de 47e minuut een counter van Aengwirden, het schot ging over. In de 48e minuut werd Hessel Zijlstra onderuit gehaald net buiten het strafschopgebied, de bal strandde in de muur. In de 51e minuut was er een voorzet van Bas Bloemendaal op Davey Hendriks die uitgleed en naast schoot.

Het was te gehaast allemaal deze middag. Een bal van A naar B was al moeilijk genoeg. Dan, in de 60e minuut, hands van Aengwirden en aanvoerder René Feenstra eiste de bal op. Hij schoot hard in en via de vingertoppen van de doelman raak: 1 – 1. In de 61e minuut kwam er een lange uittrap van Watze Bilstra, over iedereen heen. Bas Bloemendaal kon zo doorlopen en werd door de keeper van Aengwirden onderuit gehaald, weer een penalty. Weer aanvoerder René Feenstra achter bal en nu te zacht en minder hard ingeschoten in dezelfde hoek. De keeper redde.

In de 76e minuut was er een wereldschot van Hessel Zijlstra, dat een beter lot had verdiend. De beste man van het veld stond in het doel bij Aengwirden. In de 78e minuut kwam er nog een kaart bij, geel voor Hessel Zijlstra. In de 80e minuut nog een schot van Aengwirden dat niets opleverde. In de 82e minuut nog een opgelegde kans voor Aengwrden en dan kreeg ook Laas Spannenburg nog geel. De verzorger van Aengwirden ontving nog rood. Een wedstrijd om gauw te vergeten. Al zullen de lezers denken twee keer rood en veel gele kaarten, in het veld was er absoluut geen sprake van een harde wedstrijd en hadden de spelers respect voor elkaar.

Weer zonde van de punten, we laten teveel steekjes vallen in de thuis wedstrijden en dat is jammer. Komend weeken weer een sterke tegenstander, Nieuweschoot uit om 14.00 uur.

Tekst: Watte Visser

VV Langweer trainer Germ Huitema
VV Langweer tegen Aengwirden