Gaasterlan Regiobank Run kondigt 11e editie aan met een nieuwe afstand

Door: Douwe Bijlsma Sport
De Gaasterlan Regiobank Run heeft dit jaar een nieuwe afstand, de 7,5 kilometer.
De Gaasterlan Regiobank Run heeft dit jaar een nieuwe afstand, de 7,5 kilometer. Folkert Folkertsma

BALK - De organisatoren van de jaarlijkse Gaasterlan Regiobank Run, dit jaar op 23 december, maakten onlangs bekend dat de 11e editie van het populaire hardloopevenement een nieuwe afstand zal introduceren: de 7,5 kilometer. Naast de reeds bestaande afstanden van 12 kilometer en de halve marathon krijgen de deelnemers nu de mogelijkheid om de prachtige Gaasterlandse bossen te verkennen met deze nieuwe route.

De Gaasterlan Regiobank Run staat bekend om zijn schilderachtige routes door de betoverende Gaasterlandse bossen. De toevoeging van de 7,5 km brengt een extra dimensie aan het evenement waardoor dit hardloopevenement toegankelijk wordt voor zowel enthousiaste beginners als ervaren hardlopers.

“We zijn verheugd om de nieuwe afstand van 7,5 km aan te kondigen en geloven dat dit onze deelnemers een extra mogelijkheid biedt om te genieten van al het moois dat Gaasterland te bieden heeft,” zegt Jilke Folmer, mede-organisator van de Gaasterlan Regiobank Run. “Of je nu een doorgewinterde hardloper bent of net begint, er is voor ieder wat wils tijdens dit evenement.”

De Gaasterlan Regiobank Run blijft een hoogtepunt op de hardloopkalender in de regio en trekt deelnemers vanuit het hele land. Het evenement staat bekend om zijn goed georganiseerde routes, enthousiaste vrijwilligers en de pittoreske omgeving.

De 11e editie, waarvan GrootDeFryskeMarren sponsor is, is op zaterdag 23 december. De start is op voetbalcomplex De Wilgen / VV Balk. Inschrijven kan via www.gaasterlan-run.nl