Black Boys laat bij Nieuweschoot twee punten liggen

Door: Henk van der Veer Sport
Mobin  Jafari
Mobin Jafari Foto Nico Altenburg

NIEUWESCHOOT- Waar Nieuweschoot vorige week tegen Black Boys met 1-2 de volle winst greep, leken de Zwartjes gistermiddag in Heerenveen in de back to back-return met dezelfde cijfers met drie punten aan de haal te gaan. Bij het scheiden van de markt werd Black Boys-doelman Madji Hanana echter toch nog een keer gepasseerd, waardoor de Snekers eindje besluit toch twee punten lieten liggen.

Comfortabele marge
Met twee treffers in de laatste twintig minuten poetsten de ploeg van trainer Eric Hoeneveld alsnog een 0-2 achterstand weg. Die achterstand was ontstaan door een treffer van Mobin Jafari die na een dik kwartier de score had geopend en die kort na zijn doelpunt zou uitvallen, en door een rake hit van Amin Abdelkhareq die na vijfenzestig minuten Rowan Hoekstra verving en die bij zo’n beetje zijn eerste balcontact voor een comfortabele marge zorgde (0-2).

In the dying seconds
De euforie met betrekking tot de treffer van de invaller en de weelde van een 0-2 voorsprong - het was al weer enige tijd gelegen dat Black Boys in een uitwedstrijd een dergelijke voorsprong nam - duurde echter net iets te lang, want twee minuten later leverde een aanval van de thuisclub middels een eigen doelpunt de aansluiting op. De 1-2 tussenstand leek vervolgens de eindstand te worden, totdat Nieuweschoot zoals hiervoor al werd vermeld, in the dying seconds of the game dus toch nog langszij kwam.

Siltzitter
Door die late tegentreffer bleef het verschil tussen Nijskoat en Blak Boys drie punten en bleven beide ploegen op resp. de vierde en de vijfde plek staan. Komend weekeinde dat bij de “All Blacks” in het teken staat van de Bijzondere Black Boys-avond, komt de ploeg van trainer Richard Venema niet in actie. De Snekers die dan “stilzitter” zijn, verschijnen eerst op 14 april weer binnen de witte lijnen en wel op Tinga, waar hekkensluiter SSA Oosterstreek-Zandhuizen dan de tegenstander is.

Nieuweschoot - Black Boys 2-2 (0-1)
Doelpunten: 0-1 Mobin Jafari (19.), 0-2 Amin Abdelkhareq (69.), 1-2 eigen doelpunt (71.), 2-2 onbekende speler (89.)
Scheidsrechter: R. Haas
Gele kaart: Daniël ten Berge, Roan Zijden (Nieuweschoot), onbekende speler Black Boys
Opstelling Black Boys: Madji Hanana, Onno Kappeyne van de Copello, Rui Jorge Kelly, Jordi Albada, Richard Nieuwland, Max Hofstra, Mladen Dubravac, Mark Zijlstra, Rowan Hoekstra (65. Amin Abdelkhareq), Mobin Jafari (32. Hanno Hano) en Ahmed Abdullah