Judoka Tymen Huitema uit Jutryp wint zilveren medaille tijdens Friese Masters

Door: Henk van der Veer Sport
Afbeelding
Foto aangeleverd

Stiens- Zaterdag 20 april vonden in Stiens voor de 15e keer de Friese Masters plaats. Een judotoernooi met zo’n 500 deelnemers, waaronder een grote groep judoka’s uit Duitsland.

Tymen Huitema (Jutrijp) nam de zilveren medaille in ontvangst.

Overige resultaten Sportschool Akkermans

Mirthe Hartman (Sexbierum) en Auke Alkema (Sexbierum) werden kampioen in hun klasse. Het zilver was er deze dag voor Fay Keereweer (Mantgum) en Frâns de Boer (Reduzum). Sinne Keereweer (Mantgum), Tiemen Bonnema (Britsum), Marrit de Boer (Reduzum) en Hielke Douna (Arum) namen het brons mee naar huis.

Tamara Bonnema (Britsum) mocht zich eveneens kampioen in haar klasse noemen.

’s Avonds vond er nog een newaza (grondgevecht) toernooi plaats, waar ook nog een paar medailles door Akkermans judoka’s werden gescoord.

Op 13 en 14 april vond er in Berlijn een European Cadet Cup plaats voor door de Nederlandse Judobond geselecteerde judoka’s. Coach Wytze de jong en drie -18-jarige Cadetten van Akkermans, stonden namens TalentBase op en naast de tatami. Sanne Hartman (Sexbierum) wist hier een mooie 7e plek te behalen in een deelnemersveld van 32 deelnemers. Ciska Adema (Workum) en Maaike Hoogeveen (Oldeholtpade) werden helaas vroegtijdig uitgeschakeld in de voorrondes.