Teams negen scholen strijden om finaleplaatsen schoolkorfbal DFM

Door: Douwe Bijlsma Sport
Afbeelding
Foto SC Joure Korfbal

JOURE - Sportpark De Hege Simmerdyk in Joure was woensdag het toneel van het traditionele schoolkorfbaltoornooi. Dit jaar voor het eerst met een nieuwe opzet: alle groepen konden meedoen, in plaats van alleen groep zes.

Verschillende scholen in De Fryske Marren hadden al flink geoefend met korfbal, afgelopen jaar werden op een aantal schoolpleinen korfbalpalen neergezet om het korfbal te stimuleren.

Liefst 26 teams van negen scholen uit de regio gingen de strijd aan met elkaar. Een klein beetje regen kon de pret daarbij niet drukken. Er werd fanatiek gekorfbald door de jeugd.

Na verschillende rondes kon in elke categorie: 3/4, 5/6 en 7/8 natuurlijk maar een de beste zijn. De Ynset uit Rottum won in de jongste categorie, Samenlevingsschool Oudehaske won bij groep 5/6 en De Brêge pakte goud bij groep 7/8.

De winnaars spelen in oktober in de finale tegen alle clubs uit De Fryske Marren. In september zijn nog voorrondes in de regio Lemmer en Harich/Wijckel.

Gratis proeftrainingen
Enthousiaste geworden scholieren kunnen na het schoolkorfbaltoernooi gratis proeftrainingen volgen. Die zijn op maandag en woensdag tussen 18:00 en 19:00 uur op het sportveld van SC Joure. Ook andere geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor een proeftraining via scjoure.nl/proeftraining.