Boeiende korfbalwedstrijd voor SC Joure

Sport
Afbeelding

JOURE - Op een zonnige zaterdagmiddag stond er een boeiende korfbalwedstrijd op het programma voor Joure 1, die het opnam tegen Wolderwijd uit Zeewolde.

Ondanks dat Wolderwijd een onbekende tegenstander was, werd hun reputatie versterkt door hun overwinning op Emmeloord in de eerste competitiewedstrijd. Om 14:30 blies scheidsrechter Heer E. Spreen voor het begin van de wedstrijd.

Het duurde niet lang voordat de doelpunten vielen; Joure nam al in de eerste minuut de leiding met 1-0, maar Wolderwijd reageerde snel en maakte gelijk: 1-1. De eerste helft verliep als een geduldige strijd, met een gematigd tempo en veel felle duels onder de korf. Joure deed maar liefst 63 pogingen op de korf, waarvan er 8 raak waren. Ze incasseerden 7 tegendoelpunten, waardoor ze met een kleine voorsprong van 8-7 de rust ingingen.

Het doel voor de tweede helft was duidelijk voor Joure: verdedigend standhouden en aanvallend scherper zijn. Wolderwijd kwam echter al snel na rust weer op gelijke hoogte. Maar vanaf dat moment begonnen de aanvallen van Joure beter te lopen, met mooie doelpunten tot gevolg, wat erg leuk was voor het vele publiek dat aanwezig was. Joure domineerde de reboundduels, waardoor ze opnieuw 63 keer konden schieten op de korf. Ze incasseerden slechts 3 tegendoelpunten en wisten 9 keer te scoren. Dit leidde uiteindelijk tot een overtuigende 17-10 overwinning voor Joure.

Met het succes in gedachten kijkt Joure al vooruit naar de volgende uitdaging. Op zaterdag 11 mei spelen ze weer op eigen terrein, ditmaal tegen Emmeloord 1, om 14:30 uur.

Door: Pieter Hoekstra