Touwtrekkende wereldkampioenen uit It Heidenskip krijgen sportpenning

Door: Henk van der Veer Sport
Touwtrekkende wereldkampioenen uit It Heidenskip krijgen sportpenning
Touwtrekkende wereldkampioenen uit It Heidenskip krijgen sportpenning Foto gemeente SWF

IT HEIDENSKIP-Tijdens het WK Touwtrekken 2024 in Zweden wonnen ze goud. Afgelopen zondag kreeg Touwtrekvereniging (TTV) It Heidenskip daarom uit handen van wethouder Bauke Dam een sportpenning uitgereikt. 

In het weekend van 8 t/m 11 februari behaalde het Oranjeteam tweemaal goud in de categorie 640 kg en 680 kg tijdens het Wereldkampioenschap in Helsingborg, Zweden. Per klasse mag het lichaamsgewicht van de bij elkaar opgetelde teamleden niet boven het totaalgewicht uitkomen. De winnende teams bestonden elk uit acht Friezen en een coach duo. Meine Kampen, Age Jan Kampen, Lieuwe Boersma, Bauke Smeding en coach Pieter Tjalma deden mee vanuit Touwtrekvereniging It Heidenskip. Alle vijf wonen in de gemeente Súdwest-Fryslân. 

Een Sportpenning wordt toegekend aan een vereniging of individuele sporter die een bijzonder sportieve prestatie van nationale of internationale betekenis heeft geleverd. En aan unieke Friese cultuurhistorische sportprestaties zoals skûtsjesilen, kaatsen en fierljeppen, waarbij naamsbekendheid van de gemeente Súdwest-Fryslân in nationaal verband wordt vergroot.