Bezoek aan DOS Kampen levert korfballers Joure verlies op

Door: Douwe Bijlsma Sport
Afbeelding

JOURE - Na de overwinning vorige week op Elburg was het voor de formatie van René Zuil dit weekend tijd om naar Kampen te vertrekken voor een tegenstander die op papier bovenin mee gaat doen. Vooraf was bekend dat het een lastige tegenstander zou worden dus Joure begon erg scherp aan de wedstrijd.

Na een openingsdoelpunt aan Jouster kant stond het na zo’n 10 minuten spelen slechts 3-3. Joure wist goed bij te blijven tot zo’n 10 minuten voor tijd. Ondanks de goede druk die Joure gaf, wist DOS Kampen vaak te scoren. Doordat Joure niet mee scoorde stond van een 6-5 tussenstand, met nog 10 minuten te spelen, bij rust 15-5.

De tweede helft wist Joure zich te herpakken en begon het goed mee te scoren. DOS Kampen bleef een erg hoog speltempo houden waardoor ze veel dynamische aanvallen hadden en tot veel succesvolle aanvallen konden komen. Aan de Jouster zijde werden de aanvallen ook dynamischer en wist Joure na slechts 10 minuten haar doelpunten van de eerste helft al te evenaren.

Na een tussenstand van 23-11 was het echter DOS Kampen die weer een goede periode pakte en bleef scoren. Uiteindelijk werd het 30-14 voor DOS Kampen en bleven de punten helaas in Kampen.

Joure 1 speelt komende zaterdag tegen Exakwa die dit weekend gelijk heeft gespeeld tegen Elburg. Dit belooft dus een spannende pot te worden. “De eerste thuiswedstrijd was het volle bak in Sportfun en we hopen iedereen komende zaterdag weer te zien om 19:30 in Sportfun”, aldus de club.