Korfballers Joure 1 trekken in spannende thriller aan het kortste eind

Door: Douwe Bijlsma Sport
Afbeelding

JOURE - Voor Joure 1 korfbal stond afgelopen zaterdag Exakwa op het programma. Voor de ploeg van René Zuil een onbekende tegenstander. Met een gevulde tribune en een zaal vol sfeer begon Joure met goede moed aan de wedstrijd. Waar DOS Kampen vorige week een maat te groot was, zag het Jouster team deze zaterdag kansen.

Joure begon wat stroef aan de wedstijd en moest haar draai zien te vinden tegen de ploeg uit Lelystad. Maar al snel wist Joure zicht beter onder de verdedigende druk uit te spelen. In het begin van de wedstrijd gingen de beide ploegen gelijk op. Halverwege de eerste helft wist Exakwa een gaatje van drie doelpunten te slaan maar dit wist de thuisploeg vakkundig te dichten naar een stand van 9-9. Ondanks de inzet kon Joure niet voorkomen dat het de ploeg uit de Polder lukte om de stand weer naar twee verschil te brengen aan het einde van de eerste helft.

Verschil niet maken
Gelukkig kwam Joure goed de kleedkamer uit en wist zichzelf naar 1 doelpunt voorsprong te schieten. Vanaf dat moment werd het publiek getrakteerd op een spannende slotfase. De beide ploegen gingen gelijk op waarbij het voor Exakwa een paar minuten voor het eindsignaal de goede kant op leek te vallen. Ondanks een aantal mooi gecreëerde kansen van verschillende spelers van Joure wist het team het verschil niet te maken.

Ook het publiek, dat in grote getale aanwezig was om Joure 1 aan te moedigen, zag de tijd wegtikken. Met een doelpunt van Joure in de laatste minuut en nog een mooie actie in de laatste seconden, die net geen doelpunt opleverde, kwam Joure net te kort om alsnog 1 punt binnen te halen. Met een eindstand van 19-20 gingen de punten dan ook naar Exakwa.

Een frustrerende uitslag voor Joure 1, maar op naar volgende week. Dan speelt het 1e team van Joure haar tweede uitwedstrijd tegen Wit-Blauw om 20.45 uur in Kampen.